x
 
 

Регламент на Годишни награди за пътна безопасност 2012

image

Могат да кандидатстват реализирани инциативи за пътна безопасност в следните категории:

  1. Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации.
  2. Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации.
  3. Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации.
  4. Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност.
  5. Инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища – специална награда предоставена от Национална асоциация "Професионална подготовка и квалификация".
  6. Специална награда на служител на пътна полиция, с личен принос (предотвратил пътен инцидент или е участвал в спасяване на пострадали при ПТП или е оказал помощ на такива хора).

Всеки кандидат изпраща заявление за участие по и-мейл до 17 ч. на 27 Ноември 2012 г. на следния адрес: info@nagradi.org.

Нашето изтъкнато жури ще оцени постъпилите проекти в различните категории. Награждаването ще се състои през месец ноември, като точната дата и място на събитието ще бъдат обявени на електронната страница на конкурса. За връчването на наградите са поканени Негово превъзходителство посланика на кралство Нидерландия, Министъра на вътрешните работи, Министъра на транспорта и информационните технологии, Български евродепутати, журналисти, съмишленици и други.

Фондация Годишни награди за пътна безопасност

image От началото на годината до 31 август в страната са регистрирани 4 247 тежки пътнотранспортни произшествия, загиналите са 372, ранените - 5 186. В сравнение със същия период на 2011 г. тежките катастрофи са с 39 по-малко, загиналите са по-малко с 66, а ранените са със 183 по-малко.
Смятаме, че всички ние имам принос за това и искаме да отличим примера на онези, които най-много са допринесли за пътната безопасност.

* По данни на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.